سرآغازی دیگر


«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاهً طَیِّبَهً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ»۱النّحل، ۹۷
هر کس از مرد یا زن، عمل نیک انجام دهد در حالى که ایمان داشته باشد پس او را بى تردید (در دنیا) به زندگى پاکیزهاى زنده خواهیم داشت و (در آخرت) پاداششان را در برابر عملهاى بسیار خوبشان خواهیم داد.

در جهان مادی اطراف ما اجسام همگی ذاتی بر هم تاثیراتی دارند برای مثال تاثیر طبیعی اکسیژن بر آهن ، اکسید آهن است و یا تاثیر طبیعی فصل زمستان سرما و به خواب رفتن طبیعت است همانند این قانونمندی و تاثیر و تاثر مادی در جهان روحانی و ملکوتی هم اجسام و افراد و هم زمان و مکان بر شرایط تاثیرگذار هستند .

سید بن طاووس در اقبال الاعمال می فرماید : « ماه‌ها همانند مرحله‌ها و منازلى هستند که انسان آن‌ها را به سوى مرگ و منازل بعد از آن طى مى‌کند. بنابراین، شایسته است بنده در هر منزلگاهى از ماه‌ها و روزها که وارد مى‌شود، به اندازه‌ى تفضل‌هایى که خداوند -جلّ جلاله- از اکرام و انعام خود ارزانى مى‌دارد، از آن تجلیل کند. »

آری ، همانند گذر فصول بر ما و ورود ما به مکان ها ، باید برای گذر از زمان ها و حضور در مکان ها ، بشکل ویژه برای آن ها آماده شویم ، اکنون که خداوند متعال تمام اسباب و وسایل را برای بندگی مهیا کرده و این ماه بزرگ ، رمضان ، با همه برکت ، رحمت و آمرزش به سوی ما آمده است و خواسته یا ناخواسته در معرض نسیم رحمان از عرش قرار گرفته ایم چه خوب است که گوش به این نغمه خوش دهیم و چشم بسوی نور با قدم هایی استوار پا در مسیر نهاده و طی طریق کنیم تا از این نفحات تاثیر بپذیریم .

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
اِنَّ لِرَبِّکُمْ فِی أَیّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحاتٌ أَلا فَتَعَرّضُوا لَها۲ بحارالانوار ،ج ۷ ، ص ۲۲۱
همانا در طول عمر شما، نسیم های الهی وزیدن می گیرد، پس بیدار باشید و خود را در معرض این نسیم ها قرار دهید.

رمضان در نیمه ، که ماه کامل می شود ، با میلاد کریم آل الله علیه السلام به اوج اکرام و جود خود می رسد و با شهادت امیر مومنان علی علیه السلام رو به افول می گذارد ، آری چه زیبا .
این روز ها رمضان به قله اکرام خود می رسد و این نسیم الهی در شب های قدر به اوج میل می کند و تقدیرات ما برای سال آینده رغم می خورد باشد که به بهترین شکل نوشته شود .
شاید اگر ما هم کمی بهانه آمرزش داشته باشیم ، دل به این سفره بهانه دهیم و از امروز هم که شده به امید فردایی پاک با خود عهد کنیم که دل مولایمان را نشکنیم . ان شاء الله مقدمات ظهورش در این ماه مبارک فراهم شود و عیدی عید فراق این ماه ، جمعه ظهورش باشد .

ان شاء الله همیشه رمضانی باشید

پی‌نوشت

  • ۱
    النّحل، ۹۷
  • ۲
    بحارالانوار ،ج ۷ ، ص ۲۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *